Cupcake de coco/ Coconut cupcakes

cupcake de coco

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Oi gente linda!

Hoje trago uma receita de um delicioso e super fofo cupcake para vocês!

Cupcake de coco

Ingredientes da massa:

1 e 1/2 xícaras de farinha de trigo
1 pitada de sal
2 colheres de chá de fermento
1 xícara de manteiga sem sal, em temperatura ambiente
1 xícara de açúcar
1/2 xícara de chá de leite de coco
2 ovos
1 colher de chá de essência de baunilha
1/2 xícara de chá de coco ralado

Ingredientes do creme de manteiga:

3 xícaras de chá de açúcar de confeiteiro

1 xícara de manteiga sem  sal em temperatura ambiente

2-3 colheres de chá de essência de coco

1-2 colheres de sopa de água

1 pitada de sal

coco ralado para decorar

Modo de preparo:

Pré-aqueça o forno a 180 °C

Preencha a forma de muffins com forminhas de papel

Em uma tigela média peneire e misture a farinha, o sal e o fermento. Reserve

Em outra tigela misture a essência de baunilha ao leite de coco. Reserve

Na batedeira bata a manteiga e o açúcar em velocidade alta até ficar um creme claro

Adicione os ovos, um de cada vez, batendo após cada adição

Continue a bater até formar um creme, cerca de 2 minutos

Adicione a mistura de farinha e mistura de leite de coco em três adições, batendo após cada adição

Acrescente o coco ralado e misture suavemente com uma colher

Preencha 3/4 de cada forminha com a massa

Asse por cerca de 20 a 25 minutos

Deixe que os cupcakes esfriem completamente

Creme de manteiga:

Numa tigela peneire o açúcar e o sal

Adicione a manteiga cortada em cubos e bata por 7 min.

Adicione a essência de coco e continue batendo, prove o creme, se necessário coloque mais essência

Adicione a água, primeiramente só uma colher de chá, veja se a consistência está do seu gosto, se estiver muito espessa, coloque mais água ao contrário coloque mais açúcar.

Decore os cupcakes e polvilhe o coco ralado

English version

So delicious and sweet! It´s cupcake!

Coconut cupcakes

Dough Ingredients:

1 1/2 cups all-purpose flour

pinch of salt

2 tsp baking powder

1 cup unsalted butter, at room temperature

1 cup sugar

1/2 cup coconut milk

2 eggs (medium)

1 tsp vanilla extract

1/2 cup shredded coconut

Buttercream ingredients:

3 cups powdered sugar

1 cup unsalted butter, room temperature

2-3 tsp coconut extract

shredded coconut

1-2 tbsp water

Pinch of salt

Directions:

Preheat the oven to 180 °C

Line a cupcake pan with paper liners , set aside

In a medium bowl sift together flour, baking powder, and salt

Mix the vanilla extract with coconut milk, set aside

In the bowl of an electric mixer cream butter and sugar until light and fluffy

Add eggs  one at a time beat after each addition

Continue to beat until it creams about 2 minutes

Add flour mixture and coconut milk alternatively beginning and ending with flour mixture

Add the shredded coconut and mix gently with a spoon

Divide batter evenly among liners, about three-quarters full each

Bake until golden and tops spring back to touch, about 20-25 minutes, rotating pan once if needed.

Transfer pans to wire rack, cool completely.

Buttercream:

Sift the powdered sugar and salt into a bowl

Cut the butter into cubes (make sure it’s room temperature!) and add it to the sugar and salt

Use an electric mixer to beat the butter and sugar together for 3-4 minutes till it creams together

At first, it will look crumbly and grainy, continue mixing, using a spatula to push out any butter that gathers in the beaters, till the mixture is thick and creamy.

Pour in 2 tsp of coconut extract and mix again

Taste the frosting and add more extract to taste, if desired

Add one teaspoon of water at a time, whipping constantly, till frosting reaches the thickness and texture you desire. You will likely need very little water to achieve the consistency you need.

Frost the cupcakes and sprinkle with the shredded coconut.

 

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2 pensamentos sobre “Cupcake de coco/ Coconut cupcakes

  1. Pingback: Receitinhas que muita gente não viu ♥ | Lar cor-de-rosa

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